À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Smörstekta kantareller
Serveras med kräm på Västerbottensost, bakat ägg från Sanda hönseri, briochekrutonger, svartpepparflarn & smörgåskrasse
 155 kr

Kyld tomatsoppa
Inkokt kronärtskocka, marinerade svenska tomater, kronärtkockschips, saffransemulsion & blekselleri
 145 kr

Inkokt gös
Citronemulsion, spritärter, senapspicklade gulbetor samt späda örter & skott
165 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Oxtartar 
Persiljemajonnäs, senapspicklade röda primörbetor, inlagd Västeråsgurka, tunt hyvlade gulbetor, ättikspulver & krispig mandelpotatis
155 kr

 

VARMRÄTTER

Grillad svensk fläskkarré
Glaserad sommarkål, bondbönor, rostad jordärtskocka, rödvinsvinägrett, riven tryffel & rökt färskpotatis
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Smörstekt abborre
Variation på gulbetor, sauterade spritärtor, ansjovis, smörsås smaksatt med grillad citron & dillkokt färskpotatis
335 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Island dressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Hängmörad entrecôte
Sotad färsk vitkål, toppmurkelsmör smaksatt med svartpeppar & cognac, sparris från Gotland, friterad färskpotatis samt primörlök & rödvinssås
425
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med Cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Oxtartar 
Persiljemajonnäs, senapspicklade röda primörbetor, inlagd Västeråsgurka, tunt hyvlade gulbetor, ättikspulver & krispig mandelpotatis
Serveras med sallad samt pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Gravad kallrökt röding, pepparrotskräm, ångad broccoli, sveciaost, dill samt spenatsallad med citron & olivolja
235 kr

Grillad grön sparris
Lättsotad färsk vitkål, mozzarella från Frägsta mejeri, krassemajonnäs, crudité på sparris, färskpotatis, röd färsk lök, spritärtor & citronvinägrett
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Glassbomb
Sommarens sista rabarber, hallonkompott & marängsmul

85 kr

Sommarhallon
 Krispig feuille de brick, vispad vit chokladkräm, färska hallon, halloncurd, vaniljmaräng & citronverbena
  105 kr

Mandelkaka smaksatt med brynt smör
Flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd & vaniljglass
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

Vaniljglass
Serveras med Roslagspunch
75 kr

Ost från dessertvagn
Serveras med marmelad & knäckebröd
95 kr

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY