À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Svensk buffelmozzarella från Öja gård
Solmogna plommontomater smaksatta med hallonvinäger, rosépeppar & olivolja samt kronärtskocka & körvel
135 kr

Halv hummer ”Rockefeller”
Hollandaise, kompott på bräserad spenat, bladpersilja & schalottenlök med tabasco & mie de pain
235 kr

Tartar på pilgrimsmussla
Blomkålscrème, riven tryffel, rostade surdegskrutonger, späd friséesallad samt mandel-& gräslöksvinägrette
165 kr

Bobergs landgång
Inkokt hummer, Skagen på handskalade räkor, gravad lax & löjrom från Kalix
175 kr

Lättrökt råbiff på kalv från Vrenningegård
Grillad Västeråsgurka, getost samt sallad på bondbönor, spritärter, syltade, kantareller & mynta
155 kr

 

VARMRÄTTER

Porchetta på fläsksida från Västergötland

Råhyvlat äpple, plommon, gräddsås & mandelpotatisstomp med gräslök & persilja
275 kr

Rimmad lax med kokt färskpotatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Hel hummer ”Rockefeller”
Hollandaise, kompott på bräserad spenat, bladpersilja & schalottenlök med tabasco, mie de pain samt pommes frites & sallad på ung spenat, salladslök & citronette
450 kr

Ångad torskrygg
Smörstekta kantareller, skummig kräftsoppa, kumminkokt svartrot & krondill
335 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg ”64c”
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål
225 kr

Grillad ”slaktarstek”
Tryffel- & Gruyèrestuvad spenat med sotad lök, brynt smör & rostade jordärtskockor
420kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
215 kr

Lättrökt råbiff på kalv från Vrennigegård
Grillad västeråsgurka & getost samt sallad på bondbönor, spritärter, syltade, kantareller & mynta.
Serverad med pommes frites & citronmajonnäs
265 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri med Ibericoskinka
Fylld med karamelliserad lök, blandad svamp & Västerbottensost serverad med spenatsallad
215 kr

Ljummen variation på svenska sensommargrönsaker
Grön zucchini, brytbönor, vaxbönor & bondbönor med fetaost, saltrostade pinjenötter, ruccola samt krämig vinägrett på gröna ärtor, olivolja & svartpeppar
215 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Glassbomb
Punschglass, blåbärssorbet, maränger, lättvispad grädde & varma blåbär
90 kr

Inkokta plommon

Mandelglass & smörstekt kavring

65kr

Färska svenska bär i säsong
Vaniljglass & maränger
110 kr

Chokladpudding gjord på Single estate choklad från Tobago
Körsbärssorbet, torkade körsbär, färska körsbär samt inkokta körsbär smaksatta med kanel- & tonkaböna
75 kr

Kaffegodis
Selektion av marshmallows, chokladtryfflar & småkakor
45 kr

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Salongen Bobergs Matsal Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY