À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Rökta- & färska tomater
Svensk mozzarella, lökringar, olja på spenat & oregano samt saltrostade mandlar
 129 kr

Sparrissoppa
Kallrökt öring, friterade nässlor samt forellrom
 135 kr

Tartar på röding
 Inkokt vit sparris, spritärtor, citroncrème, ärtskott & krispig färskpotatis
145 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Tartar på svenskt nötinnanlår
Variation på betor, hackad kapris, schalottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja
165 kr

 

 

VARMRÄTTER

Salthalstrad Torskrygg
Grillad gurka, spritärter, rädisa, hollandaise smaksatt med gräslök och brynt smör samt nykokt färskpotatis
 275 kr

Rimmad lax med kokt färskpotatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Havskräftssoppa smaksatt med Vin Jaune
Ångad kungsflundrafilè, inkokta morötter, havskräftsolja, färskpotatis & bondbönor
345 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Island dressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Svartpepparstekt svensk entrecôte
Tryffelsmör, lättsotade vårlökar, vällagrad parmesan, rödvinsvinägrett, primörkål & rösti
415
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Tartar på svenskt nötinnanlår
Variation på betor, hackad kapris, scharlottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja
Serverad med pommes frites med friterad persilja & permesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Vedrökt karré, salladslök, extralagrad Comté, Dijonsenap & råhyvlade champinjoner serverad med spenatsallad
225 kr

Lättsotade blandade bönor
Tryffelstuvad sommarkål, knipplök, ung spenat, friterat ägg, picklad blomkål & krispig svartrot
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Cremé Brûlée
Vanilj från Tahiti, råsocker & hallonsorbet
85 kr

Inkokt glasrabarber
 Gräddfilsglass, kardemummakex samt torkad citron
  85 kr

Ugnsbakad chokladkräm
Saltrostade hasselnötter, smörkola & kaffe
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

 

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY