À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

 

Svensk mozzarella från Öjagård

Variation på grön sparris med ärtskott samt ramslök- & mandelvinaigrett
135 kr

Halv hummer ”Rockefeller”

Hollandaise, kompott på bräserad spenat, bladpersilja & schalottenlök med tabasco & mie de pain
235 kr

Tysk vit sparris AAA

Rökt smörkräm, löjrom från Kalix, citronsyrad färsk lök & körvel
165 kr

Bobergs landgång

Inkokt hummer, Skagen på handskalade räkor, gravad lax & löjrom från Kalix
175 kr

Tartar på kalv från Vrennige

Toppmurkelmajonnäs, lagrad kryddost samt primörsallad på betor, sparris, rädisa & knippmorot
155 kr

 

VARMRÄTTER

 

Halstrad laxrygg

Gräslökshollandaise, grön sparris- & spenatsallad samt smörslungad färskpotatis
265 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås

Nyklippt färsk dill, sallad på spenat med smörglaserad broccoli & citron
275 kr

Ångad torskrygg

Ostronemulsion, vit sparris pocherad i vitt vin, späda skott & blommor dillmarinerad gurka samt smörslungade vårprimörer
335 kr

Hel hummer ”Rockefeller”

Hollandaise, kompott på bräserad spenat, bladpersilja & schalottenlök med tabasco, mie de pain samt pommes frites & sallad på ung spenat, salladslök & citronette
450 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg ”64c”

Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål
225 kr

Hängmörad entrecôte från Bayern

Serverad med murkelsmör smaksatt med cognac- & svartpeppar, grillad sticklök, pommes frites samt sallad med gröna bönor, lagrad parmesan & krutonger
420 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin

Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
215 kr

Tartar på kalv från Vrennige

Toppmurkelmajonnäs, lagrad kryddost samt primörsallad på betor, sparris, rädisa, knippmorot & pommes frites med friterade nässlor
265 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri med Ibericoskinka

Fylld med karamelliserad lök, champinjoner & gruyère serverad med spenatsallad
215 kr

Gotländsk grön sparris

Sommartryffel, lantägg från Sanda hönseri, smörkokt färskpotatis, rostad vårlök & vällagrad ost
205 kr

 

DESSERTER

 

Bakverk från dessertvagnen

70 kr

Glace au four

Madagaskarvaniljglass, blåbärssorbet, pistagekaka & avbränd italiensk maräng
90 kr

Drottningsylt sorbet

Med citroncurd, ugnsrostade macadamianötter & maräng med torkade bär
65 kr

Rabarber- & vaniljkräm

Gräddglass, kardemummamaränger & skrädmjölskakor
85 kr

Crème brûlée

Serverad med mandel & blonda russin inlagda i Roslagspunch
95 kr

Chokladglass gjord på Single estate choklad från Tobago

Med kräm på karamelliserad banan smaksatt med mörk rom
95 kr

Kaffegodis från dessertvagnen

Selektion av marshmallows, chokladtryfflar & småkakor
45 kr

Meny á la carte Veckans Affärslunch Salongen Bobergs Matsal Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY