À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

”Chevré chaud”
Karamelliserad getostcremé med variation på morot, lakritskrisp, späd frissésallad samt saltrostade & rökta Marconamandlar
 129 kr

Halstrad kammussla
Serveras med kräm på grillad silverlök, krispiga lökchips, ättiksinlagd steklök samt äppelvinägrett & riven hösttryffel
 155 kr

Kalix löjrom
 Mandelpotatiskräm, inkokt potatis, lättrökt gräddfil, aqvavitgelé, torkad rödlök & nyplockad dill
165 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger, friterad surkål, syradeschalottenlök & riven hösttryffel
155 kr

 

 

VARMRÄTTER

Brässerad Ibericokind
Rökt rödkål, getost, hällsotad skärböna samt rödvinssås & butternutpumpa
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Gräddstuvad Långa
Krämig broccoli, blåmusslor, brässerad purjolök, rökt musselmajonnäs, råhyvlad broccoli samt stjälkselleri & forellrom
325 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Island dressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Grillad Entrecôte
Sotad majs, lättorkade tomater, bakad silverlök, rödvinssås & trädgårdssallad med surdegskrutonger samt dressing på rapsolja & schallotenlök
395
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med Cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger, friterad surkål, syrad schalottenlök & riven hösttryffel
Serverad med pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Varmrökt sik, dillkokt potatis, haricots verts, schalottenlöksringar, pepparrotscremé, gräslök & körvel samt spenatsallad
235 kr

Variation på jordärtskocka
Vinägerglaserade knipprödbetor, riven tryffel, svartkål, rostade hasselnötter, brynt smör & friterat bovete
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Mördegstarte
Mjuk kola med Tahitivanilj, saltrostade pecannötter & gräddglass

 85 kr

Vaniljinkokta Anjou Päron
 Mandelglass, cognacskaramell & kardemummakaka
  95 kr

Variation på choklad
Havtornssorbet med karamelliserade macadamianötter, kaffeflarn & bakad choklad
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY