À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Smörstekta kantareller
Serveras med crème på Västerbottensost, bakat ägg från Sanda hönseri, briochekrutonger, svartpepparflarn & smörgåskrasse
 155 kr

Kyld tomatsoppa
Inkokt kronärtskocka, marinerade svenska tomater, kronärtkockschips, saffransemulsion & blekselleri
 145 kr

Gravad strömming
Löjrom från Kalix, gräddfil, hyvlad kryddost, kavringskrutong, plockad dill & vittoppig rädisa
135 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Oxtartar 
Persiljemajonnäs, senapspicklade röda primörbetor, inlagd Västeråsgurka, tunt hyvlade gulbetor, ättikspulver & krispig mandelpotatis
155 kr

 

VARMRÄTTER

Timjanstekt majskyckling
Tryffelsauterad höstkål, bakad schalottenlök, jordärtskockschips, rödvinssås smaksatt med olivolja & rostad rattepotatis
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Vitvinspocherad rödtungafilé
Glaserad sensommarkål, kräftstjärtar, inkokt svartrot, bondbönor, krispig svartrot, kokt potatis & skummig kräftsås smaksatt med krondill
345 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Island dressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Hängmörad entrecôte
Stekta kantareller, variation på jordärtskocka, rödvinssås samt kantarell- & gräslökssmör
405
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med Cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Oxtartar 
Persiljemajonnäs, senapspicklade röda primörbetor, inlagd Västeråsgurka, tunt hyvlade gulbetor, ättikspulver & krispig mandelpotatis
Serveras med sallad samt pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Svampomelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Smörstekt höstsvamp, lagrad prästost, krispig savoykål samt sallad på maché- & vattenkrasse med sherry & svartpepparvinägrett
235 kr

Råhyvlad zucchini & svensk getost från Hagelstad på Öland
Grillad auberginekräm, getyoghurt, timjanbakad lök, marinerade svenska tomater, yoghurt, krispiga kikärtor & friterad salvia
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Karamelliserad ananas
Kokos- & citrongrässorbet, kokoschips, limecurd & digestivekexcrumble

85 kr

Havtorn inkokta med råsocker & vanilj
 Chokladtarte med lättrostade hasselnötter från Piemonte, chokladcrème, havssalt & sorbet på havtorn
  95 kr

Varm blåbärspaj
Mandel- & havrecrumble, lemoncurd & vaniljglass gjord på Tahitivanilj
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

Vaniljglass
Serveras med Roslagspunch
75 kr

Ost från dessertvagn
Serveras med marmelad & knäckebröd
95 kr

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY