À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Svamp ”mille- feuille”
Svartpeppar, brynt smör, backtimjan, gräslök, riven äggula & vattenkrasse
 129 kr

Kyld soppa på svenska plommontomater
Dillkokt hummer, tunt hyvlad blekselleri, dill & gurka
 145 kr

Rökt hälleflundra
 Blomkålspuré, gurka, citron, Avruga kaviar, gröna ärtor & gurkkrasse
145 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Sotad oxtartar på innanlår
Inlagd Västeråsgurka, raspad pepparrot, spritärter, kruspersilja, syltade kantareller samt riven kryddost
165 kr

 

 

VARMRÄTTER

Nattbakad oxbringa bourguignon
Rödvinssås, vedrökt bacon, citroninkokt morot, karamelliserad steklök & timjanrostad rattepotatis
 275 kr

Rimmad lax med kokt färskpotatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Brödstekt kolja
Kantareller, inkokt svartrot, kräftqueneller, krossad mandelpotatis samt kräftsås samksatt med krondill
325 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Island dressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Grillad Entrecôte
Sotad svensk majs, lättorkade tomater, bakad silverlök, rödvinssås & trädgårdssallad med surdegskrutonger samt dressing på rapsolja & schallotenlök
395
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med Cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Sotad oxtartar på innanlår
Inlagd Västeråsgurka, raspad pepparrot, spritärter, kruspersilja, syltade kantareller samt riven kryddost
Serverad med pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Stekta kantareller, schalottenlöksringar, lagrad sveciaost samt machésallad med citronvinägrett
235 kr

Lättsotade blandade bönor
Tryffelstuvad sommarkål, knipplök, ung spenat, friterat ägg, picklad blomkål & jordärtskocka
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Päron ”After eight”
Vaniljkokt anjoupäron, kräm på mörk choklad, pepparmintsglass & myntapulver
85 kr

Sensommarhallon
 Färskostglass, blåbärskompott, hallonmaränger & citroncurd
  95 kr

Chokladkräm
Romkokta körsbär, vit kaffeglass, chokladcrumble & rostade kakaobönor
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

 

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY