À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Smörstekt kalvbräss
Lätt sotade silverlökslameller, ankleverdressing, rödvinsvinägrett & variation på kål
 165 kr

Halv hummer ”Rockefeller”
Hollandaise, kompott på bräserad spenat, bladpersilja & schalottenlök med tabasco & mie de pain
235 kr

Gratinerade pilgrimsmusslor
 Tryffelgrädde, vällagrad parmesan, ugnsrostade briochekrutonger, riven tryffel, krasse & gräslök 
165 kr

Bobergs landgång
Inkokt hummer, Skagen på handskalade räkor, gravad lax & löjrom från Kalix
175 kr

Oxtartar smaksatt med olivolja & svartpeppar
Råhyvlad- & syrad muscatpumpa, kastanjer, röd portvinsgelé, fourme dámbert & sallad med saltrostade pumpakärnor
155 kr

 Löjrom från Kalix fiskad av Bo Sillman
Serverad på Bobergs ”råraka” med syrad grädde, citron, dill & svartpeppar
165 kr

 

VARMRÄTTER

Oxbringa brässerad 12h
Rotmos, pepparrotssås, bondbönor, bakad lök & sauterad vitkål
 275 kr

Rimmad lax med kokt färskpotatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Hel hummer ”Rockefeller”
Hollandaise, kompott på bräserad spenat, bladpersilja & schalottenlök med tabasco, mie de pain samt pommes frites & sallad på ung spenat, salladslök & citronette
450 kr

Kungsflundra Grenoble
 Krispig kapris, blandade betor, rört brynt limesmör, torkad rödlök & friterad persilja
325 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg ”64c”
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål
225 kr

Grillad hängmörad entrecote
Kantarellsmör, vinägrette på rött vin & brynt smör samt rostade jordärtskockor, lök & savoykål
425kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
215 kr

Oxtartar smaksatt med olivolja & svartpeppar
Råhyvlad- & syrad muscatpumpa, kastanjer, röd portvinsgelé, fourme dámbert & sallad med saltrostade pumpakärnor.
Serverad med pommes frites med friterad persilja & permesanost
265 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Varmrökt röding, pepparrotskräm, kryddkrasse, dill & vällagrad Svecia serverad med spenatsallad
215 kr

Variation på bakad pumpa med hösttryffel
Lätt sotad broccolini, confiterad schalottenlök samt vinägrett på grillad citron-& rostad mandel
235 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

After eight
Chokladglass, vaniljkokta päron & mint crème anglaise
65 kr

Crème brûlée
Smaksatt med vanilj serverad med lätt torkade Chrimson druvor & aprikoser marinerade i Armagnac

105kr

Ingrid-Marie äpple bakat med Calvados-&grön kardemumma
 Rostad havre, karamell på råsocker, vaniljpudding & hasselnötter
  85 kr

Choklad & havtorn
Mörk chokladcremé, havtorns-curd, rostade kakaoböner & syltade havtorn
 75 kr

Kaffegodis
Selektion av marshmallows, chokladtryfflar & småkakor
45 kr

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Salongen Bobergs Matsal Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY