À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Bakat ägg från Sanda hönseri
Syltad jordärtskocka, svartpepparmajonnäs, espelettpeppar & brysselkålsblad samt svampbuljong smaksatt med ärtsoja
 135 kr

Havskräftssoppa
Kompott på dillkokt svartrot, bondbönor, torkad citron, rostad tomatolja & crème fraiche
 145 kr

Varmrökt Barbarie anka
 Sultanrussinvinägrett, råmarinerade rödbetor, variation på muscatpumpa med rostad kräm, grillade bitar & saltstekta kärnor
165 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger, friterad surkål, syradeschalottenlök & riven tryffel
155 kr

 

 

VARMRÄTTER

Oxrullader
Enrisrökt bacon, dijonsenap, purjolök, pressgurka, rårörda lingon, gräddsås smaksatt med rött portvin & mandelpotatispuré
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Salthalstrad Skreitorsk
Krämig äggröra smaksatt med brynt smör, handskalade räkor, pepparrot, ångad- & råhyvlad broccoli samt Bobergs råraka på Amandine potatis
395 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Island dressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Cognacsflamberad Dovhjortsauté
Gräddsås med enbär & grönpeppar, inkokt morot, rostad palsternacka, rårörda lingon, brysselkål & mandelpotatispuré
345
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med Cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger, friterad surkål, syrad schalottenlök & riven tryffel
Serverad med pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Lufttorkad svensk skinka, lagrad cheddar, karamelliserad lök, timjansyltade tomater, senapscrème samt mâche- & spenatsallad med citron & olivolja
235 kr

Ugnsbakad späd blomkål
Sauterad spetskål, timjanrostad purjolök, tryffel- & kärnmjölksskum, rökta marconamandlar samt potatiscrème
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Mördegskaka
Mascarponekräm, vit kaffeglass, inkokta körsbär & nougatineflarn

 85 kr

Vaniljmarinerad ananas
 Passionsfruktsås & svartpeppar samt kokossorbet med mörk rom & riven lime
  95 kr

Chokladsavarin med cognac & vanilj
Blodapelsin, chokladcrème, apelsinsorbet & lättvispad grädde
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY