À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Svensk mozzarella från Habo
Rökt grädde, råhyvlad rädisa, grön sparris samt lökolja & rökta mandlar
 129 kr

Hummersoppa
Råhyvlad fänkål, dill, Cognacsgrädde & krutonger
1
35 kr

Tartar på röding
 Inkokt vit sparris, spritärtor, citroncrème, ärtskott & krispig färskpotatis
145 kr

Bobergs skagenröra
Handskalde räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, pepparrot & dill
155 kr

Tartar på svenskt nötinnanlår
Variation på betor, hackad kapris, schalottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja
165 kr

 Löjrom från Kalix 
Serverad på Bobergs ”råraka” med syrad grädde, citron, dill & svartpeppar
185 kr

 

VARMRÄTTER

Stekt majskyckling
Ramslök från Gotland, kokt dinkel samt smörig vitvinsås & vårprimörer
 275 kr

Rimmad lax med kokt färskpotatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Halstrade torskryggsmedaljonger
 Sandefjordsås på grillat smör, blomkål, savoykål, citroninlagd gurka, vattenkrasse & avrugakaviar
345 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Svartpepparstekt svensk entrecôte
Tryffelsmör, lättsotade vårlökar, vällagrad parmesan, rödvinsvinägrett, primörkål & rösti
415
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Tartar på svenskt nötinnanlår
Variation på betor, hackad kapris, scharlottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja
Serverad med pommes frites med friterad persilja & permesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Vedrökt karré, salladslök, extralagrad Comté, Dijonsenap & råhyvlade champinjoner serverad med spenatsallad
225 kr

Lättsotad grön sparris
 Murkelemulsion, ung spenat, friterat ägg, krispiga nässlor, spritärtor & svartrot
235 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispurè
295 kr

 

DESSERTER

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Crème brûlée
Vanilj från Tahiti med råsocker & Cognacsmarinerad apelsin
85 kr

Inkokt glasrabarber
 Gräddfilsglass, kardemummakex samt torkad citron
  85 kr

Ugnsbakad chokladkräm
Saltrostade hasselnötter, smörkola & kaffe
 95 kr

Kaffegodis
Selektion av  chokladtryfflar & småkakor
45 kr

 

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Salongen Bobergs Matsal Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY