À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Tartar på hälleflundra & pilgrimsmussla
Rökt grädde, gräslöksolja, stekta briochekrutonger & krasse
 155 kr

Chèvre Chaud
Tryffelslungade rödbetor med groddade valnötter & getost från Löt Gårdsmejeri
 155 kr

Löjrom från Kalix
Smörstekt råraka, citronconfit, gräddfil & lök
 295 kr

Frikassé på smörstekt gödkalvbräss & sniglar
Svart trumpetsvamp, ankleversås, Roscofflök & inlagda körsbär
165 kr

Bobergs skagenröra
Serveras på smörstekt briochebröd med picklad rödlök, pepparrot & dill
195 kr

Steak tartare à la Parisienne
Blandad med kapris, cornichoner och cognac
Serveras med sallad & sauce dijonnaise
160 kr

 

VARMRÄTTER

Anka à l órange
Morot- & apelsinpuré, sauterad spetskål, anksky & confiterad schalottenlök
275 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli & spenat, färsk dill & citron
275 kr

Pocherad piggvar med champagne-beurre blanc
Handskalade Smögenräkor, finhackat ägg, pepparrot & pressad potatis
485 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
245 kr

Tournedos på hängmörad oxfilé
Gräddpepparsås & timjanrostad röd potatis gratinerad med Fourme dÁmbert
445
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Steak tartare à la Parisienne
Blandad med kapris, cornichoner och cognac
Serveras med sallad, sauce dijonnaise & örtslungad pommes frites
280 kr

Omelett på ekologiska lantägg från Sanda
Fylld med jordärtskocka, hyvlad parmesan & smörbakad Roscofflök
235 kr

Tryfferade vintergrönsaker à la pot au feu
Rostad blomkålsbuljong med ugnsbakad kålrots- och tryffelcrème, grillad lökolja samt hyvlad italiensk vintertryffel
245 kr

Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

DESSERTER

Fattiga riddare
 Serveras med fikonglass & lagrad balsamico
 100 kr

Nyponsoppa
 Mandelbiskvier & vaniljglass
 95 kr

“After Eight”
Chokladfondant med päronkompott & myntaglass
 110 kr

Crème Brûlée
Smaksatt med kaffebönor & saltrostade hasselnötter
 95 kr

Glass/sorbet
40 kr

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
15-70 kr

Ost från dessertvagn
Serveras med marmelad & knäckebröd
95 kr

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com