À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Chèvre Chaud
Tryffelslungade rödbetor med groddade valnötter & getost från Löt Gårdsmejeri
 155 kr

Löjrom från Kalix
Smörstekt råraka, citronconfit, gräddfil & lök
 295 kr

Gäddfärsqueneller à la Edsbacka krog 1988
Smörsauterad spenat, sauce “Américaine”, espelettpeppar, saltbakad rotselleri & dill
145 kr

Tryfferad hummerskagen
Serveras på smörstekt briochebröd med färskhyvlad gotlandstryffel
215 kr

Steak tartare à la Parisienne
Blandad med kapris, cornichoner och cognac
Serveras med sallad & sauce dijonnaise
160 kr

 

VARMRÄTTER

Pocherad långa
Vitvinssås smaksatt med anjovis & avruga, ångad broccoli, gröna bönor & dillkokt potatis
295 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli & spenat, färsk dill & citron
275 kr

Pocherad piggvar med champagne-beurre blanc
Handskalade Smögenräkor, finhackat ägg, pepparrot & pressad potatis
485 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
245 kr

Bobergs “Black & White”
Oxfilé med tryfferad madeirasky, helstekt fläskfilé med sauce Bearnaise, hasselbackspotatis samt sallad med fransk vattenkrasse & haricots verts
405
kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Steak tartare à la Parisienne
Blandad med kapris, cornichoner och cognac
Serveras med sallad, sauce dijonnaise & örtslungad pommes frites
280 kr

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri 
Brässerad höstkål, riven Comté och rostade Valenciamandlar
235 kr

Tryfferade höstgrönsaker à la pot au feu
Rostad blomkålsbuljong med ugnsbakad kålrots- och tryffelcrème, grillad lökolja samt hyvlad Gotlandstryffel
245 kr

Bobergs Wallenbergare
 Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

DESSERTER

Bobergs Nyponsoppa
 Mandelbiskvier & vaniljglass
 95 kr

“After Eight”
Chokladfondant med päronkompott & myntaglass
 110 kr

Crème Brûlée
Smaksatt med kaffebönor & saltrostade hasselnötter
 95 kr

Glass/sorbet
40 kr

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
15-70 kr

Ost från dessertvagn
Serveras med marmelad & knäckebröd
95 kr

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com
 
MENY