À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Chèvre Chaud
Tryffelslungade rödbetor med groddade valnötter & getost från Löt Gårdsmejeri
 155 kr

Löjrom från Kalix
Smörstekt råraka, citronconfit, gräddfil & lök
295 kr

Bobergs skagenröra
Serveras på smörstekt briochebröd med picklad rödlök, pepparrot & dill
195 kr

Steak tartare à la Parisienne
Blandad med kapris, cornichoner och cognac
Serveras med sallad & sauce dijonnaise
160 kr

 

VARMRÄTTER

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli & spenat, färsk dill & citron
275 kr

Ugnsbakad & sotad Skreirygg
Sherry- & brynt smörhollandaise, rostade hasselnötter från Piemonte, bellaverde & sidfläsk
415 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
245 kr

Tryffelburgare
Välhängd högrev & bringa 70/30. Rostat briochebröd, semitorkad bifftomat, lagrad Svecia, karamelliserad & picklad lök, tryffelmajonnäs & riven vintertryffel. Serveras med pommes frites

295 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Klassiker i Bobergs Matsal sedan 2015 hommage Tore Wretman
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple
225 kr

Steak tartare à la Parisienne
Blandad med kapris, cornichoner och cognac
Serveras med sallad, sauce dijonnaise & örtslungad pommes frites
280 kr

Omelett på ekologiska lantägg från Sanda
Fylld med jordärtskocka, hyvlad parmesan & smörbakad Roscofflök
235 kr

Tryfferade vintergrönsaker à la pot au feu
Rostad blomkålsbuljong med ugnsbakad kålrots- och tryffelcrème, grillad lökolja samt hyvlad italiensk vintertryffel
245 kr

Wallenbergare
Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré
295 kr

DESSERTER

Baba au rhum
 Sauternesmarinerad blodapelsin & yoghurtglass
115 kr

“After Eight”
Chokladfondant med päronkompott & myntaglass
125 kr

Crème Brûlée
Smaksatt med Earl Grey te, citron & verbena
110 kr

Glass/sorbet
40 kr

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
15-70 kr

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från bjornfrantzen.com