À LA CARTE-MENYN
FÖRRÄTTER
Smörstekt pilgrimsmussla med grillad vårlök
Karamelliserad silverlök, rostade hasselnötter & brynt smör smaksatt med blond miso
220 kr
Vichyssoise
Friterat Marenneostron No 4, forellrom & krispig purjolök
210 kr
“French toast” med svensk Coppa & Havgus
Silverlök, picklad majrova & vit balsamico
225 kr
Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac
235 kr
Toast Skagen på Professor Wretmans vis
Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill
225 kr
VARMRÄTTER
Eldad karré på Durocgris med sotad blomkål
Bakad kålrot, sauce verjus, sherryvinaigrett, salvia & citron.
315 kr
Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
345 kr
Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron
310 kr
Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri
Kallrökt regnbåge, Västerbottenost, picklade senapsfrön, crudité på fänkål samt inkokt majrova
270 kr
Tryffelstuvade Coco de Paimpol
Friterad krokett, syrad vitkål, confiterad citron & lagrad Havgus
295 kr
Bakad Skrei med Avrugacaviar & citron
Syrlig gurka, kålrabbiknyten fyllda med färskost & gräslök, dillkokt potatis & beurre blanc smaksatt med pepparrot
430 kr
Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple
260 kr
Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac. Serveras med liten grönsallad & pommes frites
330 kr
Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör
315 kr
DESSERTER
Eton Mess
Smörstekt mandelkaka, citron, bergamottsorbet & italiensk maräng
135 kr
Vit chokladbavaroise med passiosfrukt & honung
Rostade marconamandlar, vanilj & röd oxalis
130 kr
”Rhum baba” med saffran
Hjortronsorbet, havtorn & chantilly
125 kr
Crème Brûlée med hallon & lakrits
120 kr
Glass/sorbet
40 kr/ kula
Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
25-85 kr