À la Carte
À la Carte

À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Tartar på Sterling-hälleflundra med sojamarinerad forellrom

Rökt syrad grädde, ämnesgurka, strandkrasse & dill
220 kr

Hummerbisque med rostad blomkål & fingerlime
Inkokt blåhummer, sjökorall, torkad dill, gari & tomatconcassé
230 kr

“French toast” med crème på Karljohan & hösttryffel
Silverlök, Comté & balsamvinäger
225 kr

Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac
235 kr

Toast Skagen på Professor Wretmans vis
Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill
225 kr

VARMRÄTTER

Helstekt ryggbiff med svampduxelle & krispig korallticka
Honungsglaserade morötter, créme på jordärtskocka & spansk vintertryffel
355 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
325 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron
295 kr

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri
Kallrökt regnbåge, Västerbottenost, picklade senapsfrön, crudité på fänkål samt inkokt majrova
270 kr

Grillad och äppelglaserad rotselleri med svart trumpet & Comté
Inkokt schalottenlök, Tellicherrypeppar, rosmarinrostad rattepotatis & liten grönsallad
265 kr

Bakad Skrei med Avrugacaviar & citron
Syrlig gurka, kålrabbiknyten fyllda med färskost & gräslök, dillkokt potatis & beurre blanc smaksatt med pepparrot
430 kr

Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple
260 kr

Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac. Serveras med liten grönsallad & pommes frites
330 kr

Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör
310 kr

DESSERTER

Smörstekt brioche med syltad blodapelsin
Apelsinsorbet & kondenserad mjölksmaksatt med brynt smör & citron
120 kr

”Rhum baba” med saffran
Hjortronsorbet, havtorn & chantilly
125 kr

Mörk chokladbavaroise ”After Eight”
Chokladsås, syltade Anjou-päron & myntaglass
130 kr

Crème Brûlée med hallon & lakrits
115 kr

Glass/sorbet
40 kr/ kula

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
25-70 kr

Boka bord

MENY

á la carte

Varje vecka

Meny Ferdinand


Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/frantzen/domains/bobergsmatsal.se/wp/wp-content/themes/frantzentheme-child/footer.php on line 50