À LA CARTE-MENYN
FÖRRÄTTER
Majskycklingterrine med emulsion på pistage
Smörbakad vit sparris, råhyvlad morot, parmesan, espelettepeppar & spansk körvel.
215 kr
Inkokt vit sparris med crème på primöräggula & hasselnötter
Brynt smör, parmesan & vattenkrasse.
230 kr
“French toast” med svensk Coppa & Havgus
Silverlök, picklad majrova & vit balsamico.
220 kr
Tartar på sotad sörmlänsk dovhjort
Fjällrödingrom, bakad vakteläggula, crème cry med citron samt senapsört.
230 kr
Toast Skagen på Professor Wretmans vis
Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill.
235 kr
VARMRÄTTER
Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité.
345 kr
Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron.
335 kr
Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri
Kallrökt regnbåge, Västerbottenost, picklade senapsfrön, crudité på fänkål samt inkokt majrova.
270 kr
Tryffelstuvade Coco de Paimpol
Späda cruditéer, syrad vitkål, confiterad citron & lagrad Havgus.
295 kr
Halstrad gös med blåmusslor & Sauce Verjus
Sauterad vårlök, smörglaserad pak choi, grön lökolja & forellrom.
390 kr
Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple.
260 kr
Lamm i dill
Bakad lammnacke, smörstekt lammbräss, torkad lök, syrliga morrötter & dillvelouté.
325 kr
Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör.
335 kr
Regnbåge från Sirdal med beurre blac, hjärtmusslor & forellrom
Grön lökolja, späd blomkål, pressad manderpotatis, havtorn och vattenkrasse.
345 kr
DESSERTER
Rabarber- & yuzusorbet med tellicherrymaräng
Mandelkaka smaksatt med citron, citrontimjan & vaniljolja.
125 kr
Rabarberpaj med vaniljglass & citron
130 kr
Crème Brûlée med hallon & lakrits
120 kr
Glass/sorbet
40 kr/ kula
Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor.
25-105 kr