À LA CARTE-MENYN

 

FÖRRÄTTER

 Tartar på handskuren oxfilé – 225 kr 

Serveras med gula russin, rostad brioche, bondbönor, grillad gurka & riven anklever.

 

 Ankleverparfait– 210 kr 

Råhyvlade rabarber, blonda druvor, smörstekt brioche samt vit Pineau-gelé.

 

Inkokt vit sparris med forellrom & vårblommor -225kr

Beurre blanc, ramslök & krispig brioche.

 

Toast Skagen på Professor Wretmans vis – 225 kr

Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill.

 

Steak tartar ”kalv i dill” – 215kr

Dillemulsion, krispig lök & ättikspicklade morötter.

 

VARMRÄTTER

 

Meunieréstekt bergtunga med grön sparris– 385 kr

Bakad pärllök, grillad citron & tryffelhollandaise.

 

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg – 325 kr

Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité.

 

Rimmad lax med vinstuvad potatis – 295 kr

Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron.

 

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri – 255 kr

Pastrami på gårdsgris från Rocklunda, créme på kronärtskocka, inkokt vårlök, rostad pumpakärnsolja, körvel & lagrad Comté.

 

Vårprimörer från Hemse à la pot au feu – 265 kr

Grön sparris, gulbetor & pocherat lantägg, serveras i  rostad vitkålsbuljong med grillad lökolja & Sveciacrème.

 

Ugnsbakad torskrygg med karamelliserad grädde & Arenkha – 415 kr

Citrongravad gurka, tomatvinaigrette & grön Gotlandssparris.

 

Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin – 245 kr

Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple.

 

Steak tartar ”kalv i dill” – 325 kr

Dillemulsion, krispig lök & ättikspicklade morötter. Serveras med örtslungade pommes frites.

 

Wallenbergare – 305 kr

Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör.

 

Grillad hängmörad ryggbiff med brynt smörhollandaise – 495 kr

Grillad grön sparris, rödvinssås & örtslungade pommes frites.

 

 

DESSERTER

 

Mjölk & honung– 125 kr

Vaniljglass gjord på getmjölk & skrädmjölscrumble.

 

Tiramisu – 125 kr

Hasselnötsglass, kaffesirap & torkad matcha.

 

Rabarber & jordgubbar– 120 kr

Variation på rabarber från Gotland med jordgubbsglass.

 

Crème Brûlée – 115 kr

Smaksatt med grapefrukt & citronverbena.

 

 

Glass / sorbet – 40 kr/kula

 

Bakverk från dessertvagnen – 25 – 75 kr

Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor.

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från frantzengroup.com