À la Carte
À la Carte

À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Smörstekt pilgrimsmussla med grillad vårlök

Karamelliserad silverlök, rostade hasselnötter & brynt smör smaksatt med blond miso
220 kr

Vichyssoise
Friterat Marenneostron No 4, forellrom & krispig purjolök
210 kr

“French toast” med svensk Coppa & Havgus
Silverlök, picklad majrova & vit balsamico
225 kr

Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac
235 kr

Toast Skagen på Professor Wretmans vis
Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill
225 kr

VARMRÄTTER

Eldad karré på Durocgris med sotad blomkål
Bakad kålrot, sauce verjus, sherryvinaigrett, salvia & citron.
315 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
345 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron
310 kr

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri
Kallrökt regnbåge, Västerbottenost, picklade senapsfrön, crudité på fänkål samt inkokt majrova
270 kr

Tryffelstuvade Coco de Paimpol
Friterad krokett, syrad vitkål, confiterad citron & lagrad Havgus
295 kr

Bakad Skrei med Avrugacaviar & citron
Syrlig gurka, kålrabbiknyten fyllda med färskost & gräslök, dillkokt potatis & beurre blanc smaksatt med pepparrot
430 kr

Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple
260 kr

Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac. Serveras med liten grönsallad & pommes frites
330 kr

Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör
315 kr

DESSERTER

Eton Mess
Smörstekt mandelkaka, citron, bergamottsorbet & italiensk maräng
135 kr

Vit chokladbavaroise med passiosfrukt & honung
Rostade marconamandlar, vanilj & röd oxalis
130 kr

”Rhum baba” med saffran
Hjortronsorbet, havtorn & chantilly
125 kr

Crème Brûlée med hallon & lakrits
120 kr

Glass/sorbet
40 kr/ kula

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
25-85 kr

Boka bord

MENY

á la carte

Varje vecka

Meny Ferdinand


Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/frantzen/domains/bobergsmatsal.se/wp/wp-content/themes/frantzentheme-child/footer.php on line 50