À la Carte
À la Carte

À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Bakat primörägg med Frantzén Prestige Caviar

Buljong på rostad piggvar, jordärtskocka, krispig ostronskivling & picklad shiitake
250 kr

Krispig kalvbräss med späda kronärtskockor
Kronärtskockspuré, fingerlime, rostade pinjenötter & lagrad parmesan
220 kr

“French toast” med crème på Karljohan & hösttryffel
Silverlök, Comté & balsamvinäger
225 kr

Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac
235 kr

Toast Skagen på Professor Wretmans vis
Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill
225 kr

VARMRÄTTER

Sotad röding med sauce Nantua & mangold
Blomkålspuré smaksatt med kummin, dillkokt potatis & havtorn
330 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité
325 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron
295 kr

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri
Honungsglaserad hokkaidopumpa, jamon de torchon, parmesancrème, rostade pumpafrön, bakad roscofflök samt vinaigrette på apelsin & espelett
270 kr

Grillad och äppelglaserad rotselleri med svart trumpet & Comté
Inkokt schalottenlök, Tellicherrypeppar, rosmarinrostad rattepotatis & liten grönsallad
265 kr

Ångad torskrygg med tre sorters kaviar
Smörad vitvinssås “Janssons frestelse”, karamelliserad lök, dill & citron
425 kr

Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple
260 kr

Steak Tartare
Grovmalt svenskt ytterlår med kapris, cornichons, primöräggula & congac. Serveras med liten grönsallad & pommes frites
330 kr

Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör
310 kr

Långbakad & glaserad grissida med syrlig vinterkål, foie gras & hösttryffel
Serveras med potatisterrine, brynt lök samt kryddsky smaksatt med ingefära & plommon
445 kr

DESSERTER

Passionfruktsparfait med rostad kokos & lime
Yoghurtglass & chokladcrumble
120 kr

”Rhum baba”
Hjortronsorbet, havtorn & chantilly
125 kr

Mörk chokladbavaroise ”After Eight”
Chokladsås, syltade Anjou-päron & myntaglass
130 kr

Crème Brûlée med hallon & lakrits
115 kr

Glass/sorbet
40 kr/ kula

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
25-70 kr

Boka bord

MENY

á la carte

Varje vecka

Meny Ferdinand


Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/frantzen/domains/bobergsmatsal.se/wp/wp-content/themes/frantzentheme-child/footer.php on line 50