À LA CARTE-MENYN

 

FÖRRÄTTER

 

Rökta piggvarsslag med havskräftemulsion– 205 kr 

Fingerlime, krispig sallad på ostronblad & gemsallad.

 

Handskuren tartar på sotad sörmländsk dovhjort– 225 kr

Comtécréme, rostade hasselnötter Piemonte, inlagda svarta vinbär, krispig rödkål & kryddig krasse.

 

Hummersoppa med halstrad kammussla – 205 kr

Serveras med svenska äpplen, vinägerkokt schalottenlök, brässerad svartrot samt dragonolja smaksatt med Tahitivanilj.

 

Toast Skagen på Professor Wretmans vis – 190 kr

Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill.

 

Höstsvamptoast med lättrökt oxmärg & silverlökscrème – 185 kr

Rostad brioche med gräddstuvad höstsvamp, finriven parmesanost, körvel & krasse.

 

VARMRÄTTER

 

Rödvinsbrässerad oxkind med selleripuré – 290 kr

Brysselkål, picklad shiitake, svenska äpplen & calvadossky. 

 

Rimmad lax med vinstuvad potatis – 275 kr

Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron.

 

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri – 250 kr

Varmrökt fjällröding med syrad grädde, Västerbottensost, inlagd gurka, dill & forellrom.

 

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg – 285 kr

Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité.

 

Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin – 240 kr

Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt vinteräpple.

 

Smörbakad hälleflundra med tre sorters kaviar – 405 kr

Vitvinssås ”Janssons”, karamelliserad lök samt gräddkokt jordärtskocka & krispig potatis.

 

Variation på blomkål med tryffelvinägrett – 230 kr

Glaserade betor, rostade hasselnötter, vattenkrasse & vällagrad svensk ost.

 

Wallenbergare – 295 kr

Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & skirat smör.

 

Grillad hängmörad svensk entrecôte – 420 kr

Hyvlad Tomme de Chevré, rostade betor, kastanjer samt riven hösttryffel & rödvinssky. Serveras med krispig Amandinepotatis.

 

Handskuren tartar på sotad sörmländsk dovhjort – 325 kr

Comtécréme, rostade hasselnötter från Piemonte, inlagda svarta vinbär, krispig rödkål & kryddig krasse. Serveras med rostad potatis.

 

DESSERTER

Glace au four– 125 kr

Serveras med blåbär & italiensk maräng.

 

Varm hjortronmylta smaksatt med kanel & mynta – 135 kr

Hjortronsorbet, krossade drömmar & mandel.

 

Crème Brûlée – 120 kr

Hasselnötspraline, Grand Marnier & blonda russin.

 

Glass / sorbet – 40 kr/kula

 

Bakverk från dessertvagnen – 25 – 75 kr

Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor.

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från frantzengroup.com