À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Bobergs “råraka”
Löjrom, lättrökt syrad grädde, gravad citron & dill.
195 kr

Haltstrad pilgrimmsmussla med äpple & tryffel
Variation på rotselleri, tryffelvinägrett, rostade hasselnötter & rapsolja.
205 kr

Bobergs skagenröra
Serveras på smörstekt briochebröd med picklad rödlök, pepparrot & dill.
195 kr

Steak tartar
Nymalt svenskt ytterlår med lättrökt Karl Johan-svamp, isad silverlök, picklad Ämnesgurka & riven dÀmbert.
185 kr

Svampconsommé med rostad kungsmussling
Jordärtskockscrème, dragon & vit soja.
145 kr

 

VARMRÄTTER

Cassoulet på kalvrostbiff
Ragu på bacon, puylinser, morot & champinjoner. Serveras med mille feuille på rotselleri smaksatt med timjan & dragon.
275 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli & spenat, färsk dill & citron.
275 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité.
245 kr

Grillad flankstek “Lyonnaise”
Svensk flankstek med confiterad potatis, karamelliserad gul lök, krispig persilja, picklade senapsfrön & rödvinssås med Dijon.

295 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Klassiker i Bobergs Matsal sedan 2015 hommage Tore Wretman
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple.
230 kr

Ångad piggvarsfilé med tre sorters caviar
Vitvinssås “Janssons”, karamelliserad lök samt gratäng på jordärtskocka & grönkål.
415 kr

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri
Fylld med lättrökt fjällröding, löjrom från Kalix, citron- & svartpeppar crème fraiche, gräslök & babyspenat uppvänd med citronette.

Serverad med liten grönsallad.

255 kr

Tryffelpasta
Tagliatelle med smörstekt höstsvamp, rostad vitlöksolja, gräslök samt riven peccorino & tryffel.
270 kr

Frasig fläskschnitzel
Brödstekt pluma Iberico med rödvinssås, confiterad potatis, friterad kapris & citronsmör.
320 kr

DESSERTER

Mille feuille på svenska höstäpple

Calvadosinkokt gravensteiner-äpple på sprödbakad smördeg, crème pâtissière med vanilj & svartpeppar,

citronverbena samt kallpressad äppelcidervinäger.
125 kr

Crème Brûlée
110 kr

Glass/sorbet
40 kr

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
15-70 kr

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från frantzengroup.com