À LA CARTE-MENYN

FÖRRÄTTER

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålscréme & Arenkha
Gröna tomater, petit pois & rättika.
175 kr

Bobergs smörgåstårta
Handskalade räkor, hummermajonnäs, kallrökt lax, vaktelägg & löjrom från Kalix.
225 kr

Pelle Janzon
Tunt skuren hängmörad oxfilé på rostat bröd med primöräggula, lättrökt syrad grädde & sikrom.
195 kr

S.O.S
Pepparrotssill, senapssill & inlagd sill. Serveras med en liten bakad potatis, vispat brynt smör, Västerbottensost & knäckebröd.
175 kr

 

VARMRÄTTER

Bakad fjällröding med savoykål & hummermajonäs
Citronsmör, picklad rödlök & broccoli.
295 kr

Rimmad lax med vinstuvad potatis
Nyklippt dill, glaserad broccoli, spenat & citron.
275 kr

Bobergs räksallad på handskalade räkor från Smögen med forellrom & lantägg 
Rhode Islanddressing, gurka, svartpeppar, avokado, rågbrödskrutonger & fänkål.
255 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Klassiker i Bobergs Matsal sedan 2015 hommage Tore Wretman
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple.
230 kr

Ångad rödtunga med pepparrot
Brynt smör, handskalade räkor, hackat ägg, gräslök & dillslungad delikatesspotatis.
415 kr

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda hönseri
Picklad kejsarhatt, lagrad Västerbottensost, riven vintertryffel, bakad purjolök, spenat samt sticklök & svartpeppargräddfil.  Serveras med en liten grönsallad.

245 kr

Vegetariska kåldolmar fyllda med champinjoner, rostad morot & silverlök
Savoykål, karamelliserad lök-jus & rårörda lingon.
240 kr

Wallenbergare
Mandelpotatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & skirat smör.
295 kr

 

DESSERTER

Lingon- & marshmallowssorbet
Lakritsmousse, lingonolja & körvel.
115 kr

Knäckig vaniljcrème Brûlée

Inlagda hjortron med citrontimjan.

125 kr

Glass/sorbet
40 kr

Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor
15-70 kr

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från frantzengroup.com