À LA CARTE-MENYN
Toast Skagen på Professor Wretmans vis
Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill.
235/355
Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité.
345
Rimmad lax med vinstuvad potatis
Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron.
335
Rostad svensk blomkål med knaperstekta kantareller & kryddost
Sotade skärbönor, buljong på smörbakad silverlök, grillad grön vitlök & råhyvlade sandpäron.
295
Sotad regnbågsforell med rökt Sandefjordsås
Serveras med ragu på bondbönor, syrlig gurka, fänkålsdill & citron.
365
Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin
Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt äpple.
270
Knaperstekt fransk majskyckling med sauce foie gras & inlagda körsbär
Brysselkål, puré på rostade kastanjer, bakad roscofflök & mandelpotatispuré.
355
Pocherad hälleflundra med tryffel-mousseline & Champagne-beurre blanc
Sauterad svartkål, sotad inkokt pärllök & pommes Anna smaksatt med fänkål & citron.
495
Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör.
340
Knaperstekt franskt ankbröst med sauce au foie gras & inlagda körsbär
Brysselkål, puré på rostade kastanjer, bakad roscofflök & mandelpotatispuré.
345
DESSERTER
Mörk chokladterrine med apelsinsorbet & Espelette
Rostade marconamandlar, shiso & Crème Chantilly .
155
Bakverk från dessertvagnen
Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor.
25-105
Stilton med fikonmarmelad
95
Glass / sorbet
40