À LA CARTE-MENYN

 

FÖRRÄTTER

 

Ankleverparfait med sotad butternutpumpa glaserad med blodapelsin – 205 kr 

Rostad brioche, picklad silverlök & vinterportlak.

 

Handskuren tartar på sotad sörmländsk dovhjort – 225 kr

Comtécrème, lättrökta Valenciamandlar, inlagda svarta vinbär, krispig vinterkål & kryddig krasse.

 

Hummersoppa med halstrad kammussla – 210 kr

Serveras med svenska vinteräpplen, vinägerkokt schalottenlök, brässerad svartrot samt lättvispad grädde smaksatt med Tahitivanilj.

 

Toast Skagen på Professor Wretmans vis – 195 kr

Räkor, löjrom, smörstekt toast, pepparrot & dill.

 

Lättrökt Mälargös med marinerad forellrom & crème på primöräggula – 185 kr

Picklad kålrabbi, krispig potatis & smörstekta rågsmulor.

 

VARMRÄTTER

 

 Enbärsbakad fjällröding med havskräftsemulsion – 315 kr

Smörglaserad savoykål, inkokt röd steklök, citronsalt & dillkokt potatis.

 

Rimmad lax med vinstuvad potatis – 275 kr

Smörglaserad broccoli, spenat, färsk dill & citron.

 

Öppen omelett på ekologiska lantägg från Sanda Hönseri – 250 kr

Varmrökt fjällröding med syrad grädde, Västerbottensost, inlagd gurka, dill & forellrom.

 

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg – 285 kr

Kryddig Rhode Islanddressing, gurka, avokado, torkat rågbröd & fänkålscrudité.

 

Bobergs klassiska blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin – 240 kr

Varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör & stekt vinteräpple.

 

Ugnsbakad hälleflundra med sherry- & brynt smörhollandaise – 365 kr

Bacon, broccoli & rostade hasselnötter från Piemonte.

 

Vintergrönsaker à la pot au feu – 260 kr

Palsternacka, kålrot & savoy i rostad vitkålsbuljong med grillad lökolja, smörstekt korallticka samt crème på rostad rotselleri.

 

Wallenbergare – 295 kr

Potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon & brynt smör.

 

Biff Rydberg – 395 kr

Hängmörad oxfilé, råstekt potatis, ölkokt lök, senapscrème & lättbakad äggula.

 

Handskuren tartar på sotad sörmländsk dovhjort – 325 kr

Comtécrème, lättrökta Valenciamandlar, inlagda svarta vinbär, krispig vinterkål & kryddig krasse. Serveras med rostad Amandinepotatis.

 

DESSERTER

Chokladtartelett – 125 kr

Rostad kanderad pistage, kaffesirap & gräddfilsglass.

Gräddfilspannacotta med soppa på italiensk blodapelsin från Tarocco – 115 kr

Stjärnanis, espelettemaränger & röd shiso.

 

Crème Brûlée – 120 kr

Smaksatt med grapefrukt & citronverbena.

 

Glass / sorbet – 40 kr/kula

 

Bakverk från dessertvagnen – 25 – 75 kr

Chokladtryfflar, kaffegodis & småkakor.

 

BOKA BORD

Meny á la carte Varje vecka Meny Ferdinand Boka bord Klicka för att boka bord,
eller ring 08 762 81 61
nyhetsbrev från frantzengroup.com